ФОРУМ про игры

ФОРУМ про игры

ПошукПошук   Користувачі   Реєстрація   Вхід
Сьогодні: 17.02.2026 - 22:32:12
Сторінки:  1  

Укладання плитки у ванній

АвторПовідомлення

Antoninka

Постоянный житель

Статистика:

Хто може розповісти, як правильно покласти плитку у ванній, щоб вона потім не відпадала? Я чув, що багато людей стикаються з цією проблемою через рік-два після ремонту, і зараз я переймаюсь, чи не допущу я таких самих помилок. Може, є якісь секрети в грунтуванні або виборі клею, яких я не знаю?

---------------------

Aditum nocendi perfido praestat fides (с) Публилий Сир
Повідомлення # 1 21.12.25 - 22:04:03
RE: Укладання плитки у ванній

RayOk

Постоянный житель

Статистика:

На мій погляд, найчастіше плитка відпадає саме через неправильну підготовку поверхні.
Цитата:
Хто може розповісти, як правильно покласти плитку у ванній, щоб вона потім не відпадала? Я чув, що багато людей стикаються з цією проблемою через рік-два після ремонту, і зараз я переймаюсь, чи не допущу я таких самих помилок. Може, є якісь секрети в грунтуванні або виборі клею, яких я не знаю?
Основа має бути ідеально рівною, без пустот, інакше клей не буде тримати як треба. Я рекомендую використовувати спеціальні глибокопроникаючі грунтовки, а потім гарячий клей для плитки. Цемент уже застарів, сучасні суміші набагато надійніші. Змочите плитку перед укладанням у холодній воді протягом кількох хвилин, і вона матиме кращу адгезію. Ще важливо дати клею повністю висохнути перед затиранням швів.

Повідомлення # 2 21.12.25 - 22:22:26

Anna BT

Постоянный житель

Статистика:

Я мав подібну проблему два роки тому, і це було просто жахливо – замінював половину плитки. Але потім я дослідив це більш детально і з'ясував, що проблема була в температурних перепадах у ванній. Якщо у вас часто конденсація, вже недостатньо просто виконати роботу якісно, потрібно забезпечити гарну вентиляцію. Я встановив витяжку, яка працює не тільки під час душу, але й потім ще хвилину-дві, і це дійсно допомогло. Плюс я перейшов на епоксидні затирки замість цементних, вони набагато стійкіші до вологи. Загалом, якщо ви хочете дізнатися про все докладніше, на https://proremont.tech/category/remont-kvartyr/ є супер детальні статті про це, там розбирають всі етапи укладання крок за кроком.

Повідомлення # 3 21.12.25 - 22:59:42
Покупка материалов онлайн : Попередня тема
Сторінки:  1  

Адміністратор заборонив відповідати гостям на повідомлення! Для реєстрації пройдіть за посиланням: зареєструватися

Учасники