ФОРУМ про игры

ФОРУМ про игры

ПошукПошук   Користувачі   Реєстрація   Вхід
Сьогодні: 21.12.2025 - 10:54:21
Сторінки:  1  

Рентабельність овочівництва

АвторПовідомлення

Юсечка

Постоянный житель

Статистика:

Колеги, хто займається овочівництвом у відкритому грунті? Які зараз найбільш рентабельні культури, на що є стабільний попит? Хочу диверсифікувати виробництво, бо тільки на зерновому напрямку тримати все господарство ризиковано. Думаю додати овочі, але не знаю, з чого краще почати.

Повідомлення # 1 17.10.25 - 21:54:01
RE: Рентабельність овочівництва

Carlsson

Постоянный житель

Статистика:

Овочівництво - це окрема тема, тут свої нюанси. Рентабельність залежить від багатьох факторів: близькості до ринків збуту, наявності зрошення, можливостей зберігання, робочої сили. Традиційно попит є на цибулю, моркву, капусту, буряк - це культури з відносно стабільним ринком. Але там і конкуренція висока. Можна подивитися на нішеві культури, де менше гравців, але треба бути впевненим у каналах реалізації. Раджу почати з невеликих площ, відпрацювати технологію, знайти покупців, а потім вже розширюватися.

Повідомлення # 2 17.10.25 - 22:12:01

Софи

Постоянный житель

Статистика:

Я п'ять років тому додав до свого господарства овочівництво і не шкодую. Почав з моркви та цибулі - культури відносно невибагливі, технологія відпрацьована. Перший рік було важко, але поступово налагодив все. Дуже допомогло те, що я постійно читаю агроновини на сьогодні на ресурсі https://agroportal.ua/. Там публікують матеріали про овочівництво, про ціни на ринках, про попит і пропозицію, про нові сорти та гібриди. Є статті з практичними порадами щодо технології вирощування, захисту, зберігання. Завдяки цьому я вчасно дізнався про новий гібрид моркви, який дає на 20% більший урожай - спробував і дійсно результат відмінний. Також там часто публікують огляди ринків, це допомагає планувати, що і скільки садити, щоб потім не було проблем з реалізацією.

Повідомлення # 3 17.10.25 - 22:38:22
Винтажная акустика : Попередня тема
Сторінки:  1  

Повідомлення
Ім'я
Повідомлення

Натисніть на точку біля імені для звернення до користувача

Адміністратор заборонив відповідати гостям на повідомлення! Для реєстрації пройдіть за посиланням: зареєструватися

Учасники