ФОРУМ про игры

ФОРУМ про игры

ПошукПошук   Користувачі   Реєстрація   Вхід
Сьогодні: 15.06.2026 - 10:09:50
Сторінки:  1  

Як часто чистити кондиціонер

АвторПовідомлення

Тату

Постоянный житель

Статистика:

Чув, що кондиціонер потрібно чистити регулярно, але не розумію, що саме і як часто. Чи можна самому обслуговувати або обов'язково викликати майстра? Хочу розібратися, що я можу робити сам, а що краще довірити фахівцям.

Повідомлення # 1 14.06.26 - 07:57:21
RE: Як часто чистити кондиціонер

Женщина-Кошка

Постоянный житель

Статистика:

Є чіткий поділ між тим, що робиться самостійно, і тим, де потрібен майстер. Самостійно — це фільтри внутрішнього блоку: їх треба виймати і промивати теплою водою приблизно раз на два-три тижні при активному використанні. Це займає 10 хвилин і жодних навичок не потрібно. Все інше — теплообмінник, дренажний піддон і трубка, вентилятор, зовнішній блок — це зона для майстра. Там потрібне спеціальне обладнання і знання. Теплообмінник при неправильній чистці легко пошкодити. Дренажну систему треба не просто промити, а перевірити прохідність і усунути засміченість. Загальна рекомендація — майстер раз на рік, фільтри самостійно раз на два-три тижні.

Повідомлення # 2 14.06.26 - 08:25:11

CLUBKILLER

Постоянный житель

Статистика:

Цитата:
Є чіткий поділ між тим, що робиться самостійно, і тим, де потрібен майстер. Самостійно — це фільтри внутрішнього блоку: їх треба виймати і промивати теплою водою приблизно раз на два-три тижні при активному використанні. Це займає 10 хвилин і жодних навичок не потрібно. Все інше — теплообмінник, дренажний піддон і трубка, вентилятор, зовнішній блок — це зона для майстра. Там потрібне спеціальне обладнання і знання. Теплообмінник при неправильній чистці легко пошкодити. Дренажну систему треба не просто промити, а перевірити прохідність і усунути засміченість. Загальна рекомендація — майстер раз на рік, фільтри самостійно раз на два-три тижні.
Я якийсь час ігнорував навіть фільтри — думав, що якщо кондиціонер працює, значить все нормально. Потім помітив запах і погіршення охолодження. Майстер вийняв фільтри — там був суцільний килим з пилу, і теплообмінник теж був забитий. Після нормальної чистки кондиціонер заробив як новий. З тих пір мию фільтри регулярно і раз на рік викликаю майстра на профілактику — і проблем немає. Детальніше про чистку і обслуговування можна почитати тут: https://cooper-hunter.net/uk/catalog/chistka_kondicionerov/

Повідомлення # 3 14.06.26 - 08:47:08
Cредство для похудения : Попередня тема
Сторінки:  1  

Адміністратор заборонив відповідати гостям на повідомлення! Для реєстрації пройдіть за посиланням: зареєструватися

Учасники