ФОРУМ про игры

ФОРУМ про игры

ПошукПошук   Користувачі   Реєстрація   Вхід
Сьогодні: 11.10.2026 - 08:02:22
Сторінки:  1  

Адаптація собаки до захисного коміра

АвторПовідомлення

Donavi-amoris •

Постоянный житель

Статистика:

Після операції собаці довелося носити захисний комір, але він постійно намагається його зірвати і взагалі виглядає дуже пригніченим. Чи це нормально, і як його заспокоїти? Може, я обрала неправильний розмір чи матеріал, варто спробувати щось інше?

Повідомлення # 1 11.08.26 - 09:06:58
RE: Адаптація собаки до захисного коміра

Vladimirl79 •

Постоянный житель

Статистика:

Перші дні - це завжди стрес для тварини, це абсолютно нормально. Головне - переконатися, що комір не заважає дихати, пити воду та їсти. Спробуйте перевірити, чи достатньо вільного місця між коміром та шиєю, має проходити приблизно два пальці. Якщо він постійно намагається зняти комір, особливо вночі, можна спробувати замінити його на надувний або м'який тканинний варіант, вони легші і не такі страшні для собаки. Також дуже допомагає відволікати увагу іграшками або ласощами, щоб собака асоціював комір з чимось приємним.

Повідомлення # 2 11.08.26 - 09:49:40

Anutaaaaaaaa •

Постоянный житель

Статистика:

У мене була така ж проблема з моїм псом, і я вирішив її досить просто, хоча це і зайняло кілька днів терпіння. По-перше, я залишав комір на підлозі поруч з його місцем, щоб він звик до нього візуально. По-друге, почав вдягати його лише на короткі періоди під час годування або гри. Також дуже раджу звернути увагу на матеріал всередині коміра, деякі моделі мають м'який флісовий край, це зменшує подразнення шкіри на шиї. Для дуже активних собак я б рекомендував надувні воротники, вони менше обмежують огляд і рух, але при цьому надійно захищають рани. Детальніше про різновиди можна почитати та підібрати оптимальний варіант https://zoo-expert.com.ua/ru/sobakam-zashchitnye-vorotniki/.

Повідомлення # 3 11.08.26 - 10:45:46
◄ Выбор текстуры против пыли : Попередня тема
Сторінки:  1  

Адміністратор заборонив відповідати гостям на повідомлення! Для реєстрації пройдіть за посиланням: зареєструватися

Учасники